Hvorfor er motorolie til bilen vigtig?

Motorolien i bilen er enormt vigtig, for at bilen kan køre. Olien sørger for, at der ikke kommer hårdere gnidninger mellem delene i motoren som f.eks. stempler og aksler. Selvom disse dele kun sidder med få millimeters afstand kan de bevæge sig gnidningsfrit på grund af motorolien. Hvis din bil er løbet tør for olie, er det meget vigtigt at få fyldt mere olie på, da disse gnidninger vil skabe friktion og dermed udvikle så meget varme, at motoren vil gå i stykker.
Med tiden vil der forsvinde lidt olie ad gangen fra din motor, hvilket betyder, at det er meget vigtigt, at du med jævne mellemrum kontrollere, hvor meget olie, der er på din bil. Dette gør du nemt ved at måle olien med den oliepind, du finder i motorrummet. Som en god tommelfingerregel bør olien kontrolleres for hvert 1000 km kørt. Hos Mercedes Benz Service kan vi skifte motorolien for dig. Vi bruger kun olie i højeste kvalitet, da det har stor indflydelse på din bils levetid. Vi finder den olie, der passer til lige præcis din bil, så den er i så god stand som muligt.

Hvad gør oliefilteret i motoren?

Oliefilteret i motoren sørger for, at der ikke kommer snavs eller urenheder ned til de skrøbelige dele. Dette gør den ved at filtrere olien for selv de mindste korn, så delene i motoren stadig kan køre gnidningsfrit. Når vi skifter din motorolie, skifter vi samtidig oliefilteret, så din bils levetid forlænges bedst muligt.